Košík 0 CZK 0 Do dopravy zdarma zbýva 9999,- Kč

Nejlehčí rám z dílny WILIER

Model ZERO SLR je vrchařským modelem především díky své váze. Jaká je vlastně čistá váha rámové sady a utrpěla díky váze tuhost rámové sady? Přečtěte si více v krátkém článku.



Charakteristickým rysem modelu ZERO SLR je především extrémně lehký rám. Rám těsně pokořuje hranici magických 800 gramů a stáva se tak nejlehčím rámem z dílny Wilier. V nejvyšší specfikaci pak model dosahuje hmotnosti  pouhých 6,5 kg. Ale co na to tuhost ? Utrpěl rám při této váze ztrátu tuhosti oproti svým předchůdcům? Možná byste čekali, že ano, ale není tomu tak. Podívejte na zajímavou tabulku, jak si v poměru hmotnosti a tuhosti stojí model ZERO SLR proti svým předchůdcům ZERO 6 a ZERO 7.





A co vlastně z tabulky vyčteme? Rámová sada ZERO SLR je až o 24% tužší oproti svým předchůdcům. Důvodem je moderní konstrukční technologie a umístění jednotlivých vrstev karbonových vláken. Důležité je samozřejmě zmínit i fakt, že kolo si vede skvěle i v rámci aerodynamiky. Plně integrovaná kabeláž a tvarování rámu podobné jako u modelu FILANTE SLR přispívají k výborným aerodynamickým vlastnostem kola.